Jenny Jenssen til P10 Country
P4-gruppen satser på kjent countryartist som programleder

Den folkekjære artisten Jenny Jenssen blir fast programleder på landets eneste rene countrykanal, P10 Country.

– Jeg har fått country inn med morsmelken, og gleder meg nå som en unge til å få formidle denne fantastiske musikken på radio, sier Jenssen i en pressemelding.

Den folkelige og alltid like sprudlende 54-åringen fra Bjerkvik i Nordland har holdt på med musikk nærmest hele livet, og har etterhvert funnet sin særegne stil i grenselandet mellom pop og country.

Hun er kjent som både soloartist og som del av bandet «Septimus», og har i tillegg deltatt i en rekke TV-programmer som «Beat for beat», «Sommeråpent», «Gullruten», «Skal vi danse», og «Spellemannprisen». Nå skal Jenny Jenssen for første gang prøve seg som programleder på radio.

- Dette er så utrolig spennende, og jeg som er vant til å stå foran et publikum når jeg formidler musikk kommer til å se for meg lytterne når jeg nå skal jobbe med radio, sier Jenssen.

- Countrymusikken er både folkelig og ekstremt god til å henge med i tiden, sier Jenssen. - Før handlet countrylåtene mest om høyballer, kyr og folk som drakk seg fulle på pub, mens de nå kan dreie seg om damer som rapper kredittkortet til typen og stikker av med bilen hans. Dette viser at countrymusikken aldri kommer til å gå av moten, avslutter Jenssen.

P10 Country er en av radiokanalene i P4-gruppen, og som eneste kanal i sin sjanger er den blitt tatt svært godt imot av countryelskende nordmenn, opplyser P4-gruppen. Programredaktør i P4-gruppen, Anders Opsahl, sier radio er en fin måte å komme tett på de som liker denne musikken, og at han derfor er glad over å ha fått på plass en så god ambassadør som nettopp Jenny Jenssen.

– For oss er det spesielt viktig å ha programledere som brenner for musikken de formidler, sier Opsahl. – At Jenny Jenssen i tillegg er en av de blideste, mest sprudlende og folkelige personlighetene i norsk offentlighet er selvfølgelig også et stort pluss når hun nå skal inn i stuene til folk hver uke, avslutter han.

Fra og med 12. januar blir Jenny Jenssen å høre på P10 Country hver lørdag mellom klokken 16 og 19.